Actueel

Nieuwsberichten en andere actuele informatie - zoals een overzicht van het programma tijdens de Weerter Fokpaardendag - worden op deze pagina gepubliceerd.

Sponsoren bedankt!6 februari 2018

Als stichting zijn we elk jaar afhankelijk van sponsoren om de jaarlijkse Weerter Fokpaardendag weer mogelijk te maken! De eerste sponsoringen voor dit jaar zijn al weer toegezegd, hartelijk bedankt hiervoor!

Wil jij ons ook steunen dmv sponsoring, neem dan contact op met het secretariaat.

Weerter Fokpaardendag in het teken van het Van Horne-jaar14 december 2017

In 1563 voerde Philips de Mont-Morency, Graaf van Horn, heer van Weert, drie paardenmarkten in. Hij verleende dit privilege op 27 september 1563. Van die drie paardenmarkten is er maar één blijven bestaan, de huidige Fokpaardendag Weert. Zij bestaat ruim 450 jaar en wordt voor de 61ste keer georganiseerd door de Stichting Fokpaardendag Weert. 2018 staat ook voor de Fokpaardendag in het teken van de viering van het van Hornejaar. De Fokpaardendag is een van de eerste voorjaarskeuringen en vindt plaats in de binnenstad. Weert heeft een rijke historie, cultuur en geniet zowel nationaal als internationaal bekendheid op het gebied van paarden en paardensport. De Fokpaardendag is een podium voor de paardensector van Weert en omgeving. Kortom de Fokpaardendag promoot Weert als stad en heeft een bekendheid tot ver in de regio.

Foto nieuw bestuur24 oktober 2016

Lizbeth Steinbach nieuwe voorzitter Weerter Fokpaardendag17 februari 2016

Na 21 jaar is het voor Alouis Heijmans tijd om het voorzitterschap van stichting Weerter Fokpaardendag - in de volksmond de Paersmêrrentj - over te dragen aan Lizbeth Steinbach.

Lizbeth is geen onbekende in de Weerter paardenwereld. Zij heeft intensief meegewerkt aan het Paardensportplan Weert. Een initiatief om het Weerter paardengebeuren te versterken. De afgelopen twee jaar heeft Lizbeth binnen het bestuur als secretaris meegedraaid. Lizbeth is nu zover dat ze het roer kan overnemen. Ze heeft volop ideeën om de Weerter Paardenmarkt naar een mooie toekomst te leiden.

Ieder jaar in maart is er een massa publiek op de been om te komen kijken naar de keuringen, een bezoek te brengen aan de kinderboerderij en te genieten van de paardenshows. De Paardenmarkt, die tegelijk met de Jaarmarkt wordt gehouden, vindt plaats op 19 maart op het Kasteelplein in de binnenstad.